qui som

"Fent un tomb" és el quadern de viatges de dos culs inquiets, l'Eric Diaz Arribas i Pili Iglesias Estellés. Sortir a conèixer diferents maneres d'entendre i viure al món, és quelcom que ens bull per dins i, al contrari que en altres partides, aquest cop ho volíem compartir obertament. La millor manera, creant un blog, un recull d'escrits on anem relatant la sortida que tenim entre mans, cinc mesos per Centre Amèrica.

L'inici d'aquest blog, va ser a mitjans d'Agost del 2010, quant començàvem la ruta cap a Nicaragua, després arribaria Guatemala, on ens quedaríem tres mesos per col·laborar amb una ONG, i més tard el sud i sud-est de Mèxic. Els relats del blog recullen les experiències viscudes als diferents països, trets culturals, paisatges, societat,...també aporten informació pràctica per a viatgers de motxilla: llocs on dormir, desplaçaments, preus bàsics, llocs d'interès... Més enllà d'aquests aspectes, recollim l'experiència viscuda com a voluntaris en un projecte d'educació en valors. I és, la nostra illa d'aire, el nostre espai de reflexió d'allò que ens remou per dins al apropar-nos a les diferents cultures, esdeveniments socials i qüestions polítiques que se'ns presenten tot voltant. "Fent un tomb" neix de la voluntat de viatjar per conèixer, i d'aquest coneixement, trobar escletxes de llum per ajudar a que el món faci un tomb a sí mateix.

A nivell personal, el blog ens ajuda a pair les coses d'una manera més racional, donant-les el significat que es mereixen. A trobar un moment per ser més conscients del que ens envolta, reflexionant des d'una visió constructiva, però crítica.

El blog, més enllà de ser un projecte personal, ha traspassat fronteres. Hem rebut més de 3000 visites en tan sols 4 mesos i ens han visitat des de multitud de països, on no tenim cap familiar ni cap amic dels incondicionals. Al comptador de visites han aparegut indrets com Xina, Rússia. Polònia, EUA, Canadà...i de sobte ens vam ser esmentats en un blog de viatges força conegut a la blogosfera "blocdeviatges.blogspot.com" Ha estat molt curiós saber que des de Síria i Jordània, els nostres escrits no podien traspassar la divisió territorial, les censures perduren malgrat l'abast del món virtual. Tot plegat ens ha motivat a seguir trobant moments des de terrasses, cabanes, hostels, bars, habitacions i patis per seguir explicant què veiem i sentim des d'aquest racó de món.

Si res ens queda per desitjar, és que hagi aportat un petit granet de sorra a la blogosfera, com tants altres que hem seguit han fet. Ara ha estat Centre Amèrica, qui sap quin serà el pròxim destí. Sigui quin sigui, però, el continuarem relatant en aquest espai, transformant en paraules i imatges, els pensaments i aprenentatges que el món ens ensenya.

Si ens voleu contactar ho podeu fer a fentuntomb@gmail.com